fbpx

“I pushtetshmi”, Prokuroria kërkon gjykim për 13 persona, përfshirë deputetin Antonio Miloshoski


Sot, prokurorja Fatime Fetai në Gjykatën Penale paraqiti akuzën për rastin “I pushtetshmi”. Kërkohet gjykim për 13 persona, përfshirë deputetin e VMRO DPMNE-së, Antonio Miloshoski, babanë e tij dhe ish-kryetarin e Makedonski Brodit, Milosim Vojneski. Ata akuzohen për mashtrim, ndërsa Miloshoski përveç kësaj edhe për shpërdorim detyre. Përbërja e Komisionit të shpërbërë për lustrim i kryesuar nga Tome Axhiev prokuroria e ngarkon për shpërdorim detyre. Sipas PSP-së, Miloshoski dhe Vojneski kanë lobuar që këshilli i komunës së Makedonski Brodit të shet një ndërtesë në fshatin Izhishtë. Këshilltarët e kanë aprovuar atë, duke menduar se po shitet ish shtëpia kooperative, e jo ndërtesa e përdorur nga komuna e Plasnicës. Bëhet fjalë për një ndërtesë prej 157 metrash katrorë me një oborr prej 3.920 metrash katrorë, e cila u shit për 100 denarë për metër katror, në vend të 400 denarëve. Me këtë, arka e shtetit është dëmtuar për 30,000 euro, ndërsa arka lokale e Makedonski Brodit për 20,000 euro.

Prokuroria

“Këshilltarët e hutuar me fakte e rrejshme të dorëzuara për atë se cili objekt është lëndë e shitjes, njëzëri kanë marrë vendim për tjetërsimin e ndërtesës dhe në huti absolute i kanë mundësuar të akuzuarit të dytë të fillojë me procedurën e shitjes së objektit dhe oborrit. Më pas, i akuzuari i dytë, që të evitohet konkurrenca në ankand dhe të mos paraqitet ndonjë blerës tjetër i interesuar, nuk e ka publikuar shpalljen për shitje në Gazetë Zyrtare, kështu që si ofertues është paraqitur vetëm i akuzuari i parë, si i vetmi që e ka ditur ditën e ankandit dhe e ka blerë objektin, që ka qenë në pronësi të shtetit në vlerë prej 1.795.800,00 denarë, që është 670 denarë më shumë se çmimi fillestar i caktuar i ankandit.“

Edhe pse kryetari i atëhershëm i Pllasnicës, Ismail Jahoski reagoi për komunën e shitur, Milloshoski ka kryer presione që ndërtesa t’i mbetet të atit të tij. Paralelisht, ka porositur inspektim për kompaninë e Jahoskit “Pucko Petrol”. Më pas edhe lustrim për gjykatësin Dragi Bileski i cili ka konsideruar që e mbron Jahoskin. Bileski u shkarkua kurse vitin e kaluar Gjykata për të Drejtat e Njeriut urdhëroi që shteti ta heqë Bileskin nga lista e personave të lustruar. Pas sëmundjes së shkurtër, gjykatësi ndërroi jetë këtë vit.

 

Igor Stefanovski

 

 

 

 

 

 

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button