Ia vlen ta shikoni: Filmi Apokalips i realizuar me ndihmën e inteligjencës artificiale parashikon të ardhmen!

Ia vlen ta shikoni: Filmi Apokalips i realizuar me ndihmën e inteligjencës artificiale parashikon të ardhmen!

Kur shikoni këtë film të shkurtër për apokalipsin, i cili është realizuar me ndihmën e inteligjencës artificiale, besojmë se nuk do t’i shpëtoni dot idesë se të paktën një pjesë e atij skenari është e mundur.

Të gjithë e dimë se si duken filmat e famshëm të Hollivudit për apokalipsin, por tani kemi një vështrim të shkurtër se si inteligjenca artificiale, nën drejtimin e njeriut, krijon apokalipsin e njerëzimit. Bëhet fjalë për një film me metrazh të shkurtër 10-minutësh i quajtur “Last Stand”.

Historia fillon familjarisht, si filmat e Hollivudit për apokalipsin. Anijet aliene mbërrijnë në Tokë. Ka frikë dhe pasiguri në botë, dhe politikanët botërorë po përpiqen të qetësojnë njerëzimin. Megjithatë, atëherë në skenë shfaqet Vladimir Putin, i cili akuzon Shtetet e Bashkuara se po thërrasin një qytetërim të përparuar jashtëtokësor me sulmet e tyre ndaj objekteve fluturuese të paidentifikuara dhe duke vënë kështu planetin në rrezik.

 

 

Rusia, së bashku me Kinën dhe Indinë, po garojnë me Shtetet e Bashkuara dhe NATO-n për të vendosur kontaktin e parë me alienët. Putin pretendon se çdo gjë që ata zbulojnë do të ndahet në mënyrë transparente me pjesën tjetër të botës, por presidenti i SHBA Biden është duke ngritur para dhe duke mbledhur NATO-n, duke përmendur sigurinë e SHBA dhe globale.

 

 

 

Fshehurazi, SHBA dhe aleatët e saj lëshojnë raketa në anijen kozmike me alienët, dhe Rusia dhe aleatët e saj sulmojnë. Kjo çon në një apokalips bërthamor në Tokë. Por më pas ka një epilog, të cilin nuk do ta zbulojmë këtu, por do t’ju lëmë ta shihni vetë. Është e rëndësishme të theksohet se gjithçka që mund të shihet në filmin e shkurtër nuk ka asnjë lidhje me realitetin dhe është e gjitha një krijim i inteligjencës artificiale.

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button