Ideja e drekës: Pulë me 4 djathëra

Ideja e drekës: Pulë me 4 djathëra

Për drekë ju sugjerojmë të bëni një pulë perfekte me katër lloje djathrash. Shija e bukur, dhe përgatitja nuk ka qenë kurrë më e lehtë kur bëhet fjalë për këtë lloj pjate.

Pule cuatro formaggi, ose katër djathëra, shërbehet në shumë restorante të famshme në mbarë botën, por mund të bëhet lehtësisht në shtëpi. Gjithçka që ju nevojitet është mishi i pulës, dhe zgjedhja jonë është kopak dhe dokopan, pastaj djathëra dhe salcë kosi për gatim. Mund të përdorni erëza sipas dëshirës. Pula me 4 djathë është një opsion i mrekullueshëm i drekës dhe është i lehtë për t’u përgatitur.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 4-5 kaçika
  • 1 lugë çaji rigon
  • 4-5 thelpinj hudhër
  • ½ qepë e vogël
  • 100 ml ujë
  • 250 ml krem ​​gatimi
  • pak borzilok të freskët
  • 50 g mocarela
  • 50 gr parmezan
  • 50 g djathë të fortë
  • 50 g gorgonzola
  • vaj
  • kripë
  • piper

Përgatitja:

Hidhni pak vaj në një tigan dhe pasi të jetë ngrohur shtoni mishin. I rregullojmë me kripë dhe piper, më pas i spërkasim me rigon. Më pas shtoni hudhrën e grirë në mënyrë të trashë. Shtoni qepën e grirë dhe skuqeni derisa mishi dhe hudhra të ndryshojnë ngjyrë. Hidhni pak ujë, më pas ziejini për dhjetë minuta të tjera. Më pas shtoni kremin e gatimit dhe më pas përzieni. Shtoni copa të mëdha djathi dhe borzilokun e grirë, më pas përzieni përsëri. Ziejini derisa djathrat të shkrihen.

LEXO EDHE:

Back to top button