Ideja e drekës: Pulë me 4 djathëra
Ideja e drekës: Pulë me 4 djathëra

Për drekë ju sugjerojmë të bëni një pulë perfekte me katër lloje djathrash. Shija e bukur, dhe përgatitja nuk ka qenë kurrë më e lehtë kur bëhet fjalë për këtë lloj pjate.
Përbërësit e nevojshëm:
- 4-5 kaçika
- 1 lugë çaji rigon
- 4-5 thelpinj hudhër
- ½ qepë e vogël
- 100 ml ujë
- 250 ml krem gatimi
- pak borzilok të freskët
- 50 g mocarela
- 50 gr parmezan
- 50 g djathë të fortë
- 50 g gorgonzola
- vaj
- kripë
- piper
Përgatitja:
Hidhni pak vaj në një tigan dhe pasi të jetë ngrohur shtoni mishin. I rregullojmë me kripë dhe piper, më pas i spërkasim me rigon. Më pas shtoni hudhrën e grirë në mënyrë të trashë. Shtoni qepën e grirë dhe skuqeni derisa mishi dhe hudhra të ndryshojnë ngjyrë. Hidhni pak ujë, më pas ziejini për dhjetë minuta të tjera. Më pas shtoni kremin e gatimit dhe më pas përzieni. Shtoni copa të mëdha djathi dhe borzilokun e grirë, më pas përzieni përsëri. Ziejini derisa djathrat të shkrihen.