Ideja e drekës: Qofte të stilit qipriot

Qofti qipriot është një sugjerim i shkëlqyeshëm për drekë, dhe erëzat aromatike dhe një përbërës sekret i japin një prekje të veçantë.

Qoftet janë ndër gatimet e preferuara, të cilat bëhen nga mishi i grirë. Zakonisht shërbehen me pure dhe në salcë domatesh dhe nëse jeni adhurues, atëherë provoni recetën e qofteve qipriote. Një përbërës i dallon nga i yni dhe ajo është patatja që shtohet, ndërsa erëzat u japin një shije të veçantë. Qoftet e stilit qipriot janë të lëngshëm dhe të shijshëm dhe mund t’i shërbeni me një sallatë anësore.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 kg mish të grirë
  • 650 g patate
  • 2 qepe
  • 1 tufë majdanoz
  • 3 vezë
  • 2-3 lugë bukë thërrime
  • 2 lugë mente të thatë
  • pak kanellë
  • pak arrëmyshk
  • kripë
  • piper

Përgatitja:

Grini patatet dhe më pas kullojeni mirë të gjithë ujin. Pritini imët qepën dhe majdanozin. Në një enë përzieni mishin e grirë, patatet, vezët, majdanozin, qepën, thërrimet e bukës, më pas shtoni kripë dhe piper, më pas shtoni erëza të tjera, si nenexhik, arrëmyshk dhe kanellë. Përziejeni mirë masën që të përzihen mirë të gjithë përbërësit, më pas mbulojeni me film transparent dhe lëreni në frigorifer gjatë gjithë natës. Të nesërmen formojmë qofte dhe skuqim në vaj të nxehtë.

LEXO EDHE:

Back to top button