Ideja e drekës: Varka të mbushura pule

Bëni një mish të bardhë të zbrazët, më pas mbusheni me një përzierje interesante dhe kënaquni duke e ngrënë. Një sugjerim i shkëlqyer për një tryezë paksa më formale.

Mishi i bardhë është shpesh në meny në shumë shtëpi, sepse nuk është shumë i shtrenjtë dhe është i shijshëm. Ka mënyra të ndryshme se si mund ta përgatisni, por ndoshta nuk e keni provuar kurrë më parë. Mund të duket e ndërlikuar, por nuk është aq e vështirë për ta bërë këtë mish të bardhë të zbrazët të mbushur me salcë, në këtë rast bëhet fjalë për një salcë avokado dhe djathë. Nëse nuk jeni adhurues i avokados, mund ta zëvendësoni lirisht me diçka tjetër. Mish të përgatitur kështu mund ta gjeni në restorante të bukura, ndaj në vend që të paguani një pasuri për ta provuar, bëjeni në shtëpi.

Përbërësit e nevojshëm:

  • 1 kg fileto pule
  • 50 g miell
  • 1,5 lugë çaji piper i butë i bluar
  • 1 lugë çaji pluhur kerisos
  • 2 lugë çaji borzilok të thatë
  • 1 vezë
  • pak gjalpë
  • 1 avokado
  • 70 g djathë të fortë
  • 2 lugë salcë kosi
  • 1 domate (opsionale)
  • kripë
  • piper

Përgatitja:

Pritini mishin në biftekë të hollë. Merrni një copë letër alumini dhe shtypeni duke e bërë si një varkë. Në një tepsi të veshur me letër pjekjeje, radhisni aq copa petë sa keni mish. Aty ku është i zbrazët, kthejeni poshtë (si në foto).

Përziejmë miellin, piperin e bluar, kripën, piperin, kerin dhe borzilokun. Lyejeni mishin në vezë të rrahur, më pas në miell dhe rregulloni sipër letrës. Piqeni në 200°C për rreth 20 minuta. Më pas skuqeni mishin në një tigan për 2 minuta nga secila anë. Përzieni avokadon, djathin e grirë, kripën dhe kosin në një enë. Shtrydheni mirë dhe përzieni. Masën e derdhim në zgavrën e mishit dhe e spërkasim me djathë të grirë. Nëse dëshironi, rregulloni në fund feta domate.

LEXO EDHE:

Back to top button