Interesante: NASA ka njoftuar se si tingëllon në të vërtetë një vrimë e zezë në hapësirë

NASA ka publikuar një regjistrim audio të valëve të zërit që dalin nga një vrimë e zezë supermasive në qendër të bërthamës galaktike Perseus, më shumë se 200 milionë vite dritë larg.

Tingulli është modifikuar në mënyrë që të mund të dëgjohet nga veshi i njeriut. NASA e përzjeu atë me “të dhëna të tjera” dhe e përforcoi atë. Është një ide e gabuar që nuk ka tinguj në hapësirë.

“Konceptimi i gabuar se nuk ka zë në hapësirë ​​vjen nga fakti se pjesa më e madhe e hapësirës është një vakum që nuk ofron asnjë mënyrë për valët e zërit të udhëtojnë”, tha NASA në Twitter.

“Grumbulli i galaktikave ka aq shumë gaz saqë ne ishim në gjendje të kapnim një tingull të vërtetë.” Këtu është përforcuar, por edhe e përzier me të dhëna të tjera, kështu që mund të dëgjoni vrimën e zezë”, shpjegon NASA.

Regjistrimi ka tërhequr shumë vëmendje në internet dhe shumë besojnë se vrima e zezë tingëllon tamam si ajo që ata imagjinonin se do të tingëllonte një vrimë e zezë supermasive.

LEXO EDHE:

Back to top button