Kafe e bërë nga inteligjenca artificiale – një risi në Finlandë

Kafe e bërë nga inteligjenca artificiale - një risi në Finlandë

Inteligjenca artificiale ka hyrë në një fushë tjetër të aktivitetit njerëzor, duke krijuar përzierjen ideale të kafesë për markën finlandeze me bazë në Helsinki dhe pjekjen Kaffa Roastery.

Kafeja e quajtur ” VI-conic ” u krijua kur Antti Merilehto, themeluesi i kompanisë finlandeze “Elev Consulting” dhe një klient prej kohësh i “Kafa Rousteru”, lindi me idenë e përdorimit të inteligjencës artificiale për të krijuar një përzierje e re. Këtë ide ai ua tregoi drejtuesve të markës, të cilët u interesuan menjëherë dhe filluan ta zbatonin bashkë me të.

Duke përdorur modele të mëdha gjuhësore që ata thonë se janë të ngjashme me Chet-GPT dhe Copilot, Elev dhe Caffa i kërkuan AI të përziente një kafe të dominuar nga varieteti brazilian Fazenda Pinal, pas së cilës AI krijoi një përzierje prej katër kokrrash. vlerësohet se do t’i përshtatej më së miri shijeve të adhuruesve të kafesë në Finlandë, vendi që konsumon më shumë kafe (12 kg) për frymë në vit në botë.

Vi-conic përmban varietete fasulesh nga katër vende, përkatësisht Brazili, “fazenda pinal”: 40%, Etiopia, “geruca”: 10%, Kolumbia, “san lorenzo”: 25% dhe Guatemala, “la bosa”: 25% .

Para publikimit, Kafa kreu një test mes ekspertëve dhe klientëve të tyre, të cilët ranë dakord se VI-konik ishte kafeja më e mirë që ata kishin shijuar ndonjëherë.

LEXO EDHE:

Back to top button