Kalendari historik i datës 10 tetor

Kalendari historik i datës 10 tetor

Në këtë ditë:

Në vitin 680 – Al-Huseini (Al-Husayn ibn) dhe pasuesit e tij u vranë në Qerbela nga ushtria e Jezidit, kalifit umajad, rrugës për në Kufe.

Në vitin 1780 – Uragani i Madh i vitit 1780 vret 20,000 deri në 30,000 në Karaibe, duke goditur së pari Barbados. Uragani më vdekjeprurës i regjistruar në Atlantik.

Në vitin 1954 – Ho Chi Minh hyn në Hanoi pas tërheqjes së trupave franceze.

Në vitin 1957 – Një zjarr në Windsca.

Në vitin 1970 – Fixhi fitoi pavarësinë nga Britania e Madhe./Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button