Kancelari Scholz thotë se Gjermania do t’i dërgojë armë Ukrainës derisa të jetë e nevojshme

Kancelari Scholz thotë se Gjermania do t’i dërgojë armë Ukrainës derisa të jetë e nevojshme

Kancelari gjerman Olaf Scholz gjatë fjalimit të tij të mbajtur sot, tha se Gjermania do të vazhdojë ta mbështesë Ukrainën me armë “derisa të jetë e nevojshme”.

Scholz ka rikonfirmuar edhe njëherë përkushtimin e Gjermanisë, se do të qëndrojë përkrah Lituanisë dhe aleatëve tjerë në lindje të Evropës.

Evropa dhe demokracitë perëndimore nuk e pranojnë sulmin e dhunshëm në Ukrainë”, shtoi Scholz.

“Sanksionet po funksionojnë. Liria ka çmimin e saj. Demokracia gjithashtu. Solidariteti me miqtë dhe partnerët ka çmimin e saj. Jemi të përgatitur për një çmim të tillë”, tha për fund Scholz.

Kancelari gjerman gjatë udhëtimit në Ukrainë, pati bërë të ditur se Ukraina i përket familjes evropiane.

LEXO EDHE:

Back to top button