Kasami tregon pikën kryesore të Qeverisë së ardhshme

Kasami tregon pikën kryesore të Qeverisë së ardhshme

“Decentralizimi është një nga kushtet e Marrëveshjes së Ohrit, lufta e 2001 u ndal me një dakordësim që të ruhet shteti unitar dhe të bëhet decentralizimi. Shteti unitar u ruajt por nuk patëm një decentralizimi të mirëfilltë”, tha Kasami sot para gazetarëve.

Ai tha se kjo qeveri në dy mandatet e kaluara nuk ka bërë asnjë lëvizje për decentralizimin, prandaj sipas tij, ata premtojnë se në qeverinë e ardhshme një nga pikat kryesore do të jetë decentralizimi i mirëfilltë.

Kasami tha se policia po pengon vazhdimin e ndërtimit të rrugëve në “Rrugën e Butiqeve”, kërkesat janë bërë por përgjigje nuk kemi nga policia

“Decentralizim nevojitet edhe tek policia. Qeveria e premtoi se do të formojë policinë komunale, mirëpo një gjë të tillë nuk e bëri. Po të kishim policinë komunale projekti në “Rrugën e Butiqeve” do të realizohej me kohë”, tha Kasami.

LEXO EDHE:

Back to top button