Këshilla se si të qetësoni një fëmijë me temperament!

Këshilla se si të qetësoni një fëmijë me temperament!

Nëse keni një fëmijë me temperament, këto disa këshilla mund të jenë shumë të dobishme.

Sipas studiuesve, truket pasive, si lëkundja e fëmijës për të fjetur, këndimi dhe leximi, ndikojnë pozitivisht në temperamentin e tij.

Nga ana tjetër, aktivitetet si ecja, vozitja apo loja me fëmijën kanë një ndikim negativ, përfundoi një ekip shkencëtarësh ndërkombëtarë, të cilët dolën në përfundimin përmes një analize të plotë të 841 prindërve nga 14 vende.

Të gjithë kishin fëmijë të moshës nga 17 deri në 40 muaj. Prindërit iu përgjigjën pyetjeve në lidhje me temperamentin e fëmijëve të tyre, si dhe se çfarë teknikash përdorin për t’i vënë në gjumë.

“Studimi ynë tregon se teknikat e prindërve për t’i fjetur ata janë shumë të lidhura me temperamentin e një fëmije në kultura të ndryshme, duke ndikuar potencialisht në zhvillimin e tyre. Për shembull, vendet me një mbështetje më të madhe në strategjitë pasive kanë fëmijë që i janë përshtatur lehtësisht socializimit”, thotë një nga autoret e studimit, Christy Pham nga Universiteti Shtetëror i Uashingtonit.

Rezultatet e studimit u publikuan në revistën Frontiers in Psychology.

LEXO EDHE:

Back to top button