Këtë nuk e keni ditur! Ja cili shtet e ka internetin më të shpejtë në botë

Një analizë e shpejtësive të internetit në 220 vende dhe territore në mbarë botën zbuloi se Evropa ishte më e mirë se Amerika, por jo më e mirë se disa pjesë të Azisë, ndërsa Afrika ishte në fund.

Tajvani është në krye të botës kur bëhet fjalë për shpejtësinë e internetit. Këtë e tregojnë të dhënat për vitin 2023 të publikuara nga British Cable.

Shpejtësia mesatare e shkarkimit të të dhënave në Tajvan është 153.51 Mbps, pak përpara Francës së vendit të dytë me 152.45 Mbps.

Tajvani ishte gjithashtu në krye të kësaj liste vitin e kaluar, kujton Statista, duke theksuar përparimin e shpejtë të bërë nga Tajvani. Në atë kohë, ai vend kishte një shpejtësi mesatare shumë më të ngadaltë prej 135.88 Mbps.

Në vitin 2022, Japonia ishte në vendin e dytë. Megjithëse vendi pa gjithashtu një rritje në shpejtësinë mesatare të internetit, ajo ishte shumë më e ulët në vetëm 2.37 Mbps.

Dhe kur përfshihen të gjitha vendndodhjet e matura, ishulli i vogël Jersey në Kanalin Anglez ka brezin e gjerë mesatarisht më të shpejtë, me 264.52 Mbps.

Një analizë e shpejtësive të internetit në 220 vende dhe territore anembanë botës zbuloi se si shpejtësitë e shkarkimit kanë evoluar gjatë viteve të fundit.

Nga 2020 deri në 2023 shpejtësia mesatare globale e shkarkimit të internetit pothuajse u dyfishua – nga 24.8 Mbps në 2020 në 46.8 sipas analizave të fundit.

Megjithatë, ka ende dallime të mëdha midis rajoneve të ndryshme të botës. Në vitin 2023, Evropa Perëndimore ka shpejtësinë mesatare më të lartë me 118.7 Mbps, shumë përpara Amerikës së Veriut në vendin e dytë me 94 Mbps.

Në anën tjetër të tabelës janë Afrika e Veriut dhe Afrika Sub-Sahariane, të cilat kanë shpejtësinë mesatare më të ulët përkatësisht 9.8 dhe 12.1 Mbps.

LEXO EDHE:

Back to top button