Këto janë pagat mesatare të shtatë kompanive më të mëdha në S&P 500

Këto janë pagat mesatare të shtatë kompanive më të mëdha në S&P 500

“Shtatë madhështore” po e ngrenë tregun e aksioneve në rekorde të reja, veçanërisht të udhëhequr nga Nvidia, Microsoft, Apple dhe Alphabet.

Vetëm në maj, këta gjigantë të teknologjisë shtuan 1.4 trilion dollarë në kapitalizimin e tregut të S&P 500, duke tejkaluar fitimet e kombinuara të 296 aksioneve të tjera gjatë së njëjtës periudhë. Nvidia kontribuoi më shumë se gjysmën e kësaj rritjeje. Ndërsa stoqet e teknologjisë rriten, shumë ofrojnë paga të mëdha.

Ky grafik tregon pagën mesatare në kompanitë  Magnificent Seven  në vitin 2023, bazuar në analizat e The Wall Street Journal dhe MyLogIQ.

Më poshtë, shikoni fitimet mediatike të punonjësve të kompanive Magnificent Seven në 2023:

Meta renditet më lart në përgjithësi, me një pagë prej 379,050 dollarë, që është gjashtëfishi i pagës mesatare të shtetit.

Jo vetëm që është një kompani lider në Shtatë Madhështore, por gjithashtu ka një nga pagat mesatare më të larta midis kompanive S&P 500 Midis 2022 dhe 2023, pagat e punonjësve u rritën me 28%, pas katër raundeve të pushimeve nga puna që eliminuan mijëra vende pune. në “vitin e saj të efikasitetit”.

Pas Metës vjen kompania mëmë e Google, Alphabet, me një pagë prej 315,531 dollarë. Kompania operon një politikë hibride të punës, e cila kërkon që punonjësit të jenë në zyrë rreth tre ditë në javë. Kjo pasqyron trendin e parë në Amazon dhe Salesforce për të inkurajuar bashkëpunimin personal.

Në Nvidia, punonjësit fituan një pagë mesatare prej 266,939 dollarë, e rritur nga një çmim në rritje i aksioneve. Vitin e kaluar, mbi 300 milionë dollarë iu shpërndanë stafit të saj sipas planit të blerjes së aksioneve të punonjësve. Së bashku me një paketë pagash konkurruese, kompania ofron një politikë pushimi të pakufizuar me 22 javë pushim prindëror me pagesë.

Pranë fundit të grupit është Tesla, ku paga mesatare e punonjësve është 45,811 dollarë. Sektori i automjeteve është i njohur për hendekun e madh të pagave midis CEO-ve dhe punëtorëve, me CEO-të që shpesh fitojnë 300 herë më shumë se punëtori mesatar.

Në vitin 2023, CEO i Tesla, Elon Musk, nuk mori pagë, por u pagua përmes opsioneve stimuluese të aksioneve.

LEXO EDHE:

Back to top button