Zbulohen aferat seksuale të Elon Musk

Zbulohen aferat seksuale të Elon Musk

Kur Elon Musk kontaktoi personalisht ish-praktikantin inxhinierik të SpaceX për të diskutuar një rol në stafin e tij ekzekutiv në vitin 2017, gruaja ishte e emocionuar t’u tregonte miqve të saj për rolin e profilit të lartë të zgjidhjes së problemeve në kompaninë e raketave, një ëndërr për dikë prej disa vitesh. pas kolegjit.

Ajo dhe Musk ishin takuar vite më parë gjatë praktikës së saj, ndërsa ajo ishte ende në kolegj. Ajo iu afrua atij me ide për të përmirësuar SpaceX. Kontakti i parë shpejt çoi në takimin e tyre të parë, gjë që çoi në një puthje dhe përfundimisht seks, u tha ajo miqve të saj. Një vit pas praktikës së saj, miliarderja e çoi të sapodiplomuarin në një vendpushim në Siçili para se të përfundonin lidhjen e tyre, sipas dokumenteve të publikuara ekskluzivisht nga The Wall Street Journal.

Musk, i cili është më shumë se 20 vjet më i madh se ajo, u përpoq të rindezte marrëdhënien e tyre, por ajo e refuzoi atë. Ata mbetën të afërt teksa ajo u përpoq të vendosej në punën e saj të re.

Ai i dërgonte shpesh mesazhe dhe e ftonte vazhdimisht të vinte në rezidencën e tij në Los Anxhelos në mbrëmje. Ndonjëherë ajo i pranonte telefonatat e tij, por miqtë thanë se ajo u tha më pas se sjellja e tij e bënte punën e saj të vështirë.

Ajo përfundimisht u largua nga ekipi ekzekutiv i Musk, sipas miqve që u tha dhe njerëzve të njohur me kohën e saj në SpaceX. Gruaja u largua nga kompania në vitin 2019.

Avokatët e saj, të cilët gjithashtu përfaqësojnë Musk, i dhanë Wall Street Journal dy deklarata që gruaja nënshkroi. Raportet kundërshtuan disa aspekte të raportimit të revistës, por konfirmuan shumë të tjera, duke përfshirë se ajo kishte një marrëdhënie romantike me Musk. Ajo tha se e ftoi për darkë afër fundit të praktikës së saj verore dhe u nda vitin e ardhshëm.

Ajo tha se në asnjë moment gjatë punës së saj në SpaceX nga 2017 deri në 2019 nuk ka pasur një “marrëdhënie romantike” me Musk.

“Asgjë që Elon Musk më bëri gjatë asnjë periudhe të punësimit tim në SpaceX nuk ishte grabitqare apo e gabuar në asnjë mënyrë,” tha gruaja.

Ajo është një nga disa punonjëse të SpaceX që u kanë thënë miqve, familjes ose vetë kompanisë se Musk u tregoi atyre vëmendje të pazakontë ose se i ndoqi.

Një grua, një stjuardesë e SpaceX, pretendoi se në vitin 2016 Musk iu ekspozua asaj dhe i ofroi t’i blinte një kalë në këmbim të seksit.

Një tjetër grua që u largua nga kompania në vitin 2013, pohoi në biseda me burimet njerëzore dhe drejtuesit ligjorë të SpaceX se Musk i kërkoi asaj të lindte fëmijët e tij.

Një grua e katërt kishte një marrëdhënie seksuale njëmujore me Musk në vitin 2014, ndërsa ajo ishte raportimi i tij i drejtpërdrejtë. Marrëdhënia përfundoi keq, duke çuar në reagime të kundërta përmes mesazheve dhe emailit pasi ajo u largua nga kompania dhe nënshkroi një kontratë që e ndalonte atë të diskutonte punën e saj me Musk.

Ish-drejtuesit e SpaceX, si dhe punonjësit e pushuar nga puna të SpaceX që u ankuan në Bordin Kombëtar të Marrëdhënieve të Punës në vitin 2022, thonë se grupi i nivelit të lartë rreth Musk nuk zbatoi rregullat e vetë kompanisë së tij ndaj CEO, duke kontribuar në një kulturë seksizmi dhe mërzitje.

Ata thonë se ka një kuptim që Musk, një lider karizmatik me shumë admirues që e quajnë gjeni, mund të veprojë pa u ndëshkuar.

“Elon është SpaceX dhe SpaceX është Elon,” kujtoi një ish-inxhinier duke thënë në një takim të qershorit 2022 pasi pushoi nga puna disa punonjës të SpaceX të cilët kritikuan Musk dhe kërkuan më shumë përgjegjësi nga kompania.

Musk, i cili është një nga njerëzit më të pasur në botë, drejton kompani duke përfshirë prodhuesin e automjeteve elektrike Tesla, prodhuesin e raketave SpaceX dhe platformën e mediave sociale X.

SpaceX ka fituar miliarda dollarë në kontrata federale dhe është kritike për NASA-n dhe programet hapësinore të Pentagonit. Ndërkohë, Tesla po mban një votim përmbyllës të aksionerëve më 13 qershor mbi paketën e pagave prej 46 miliardë dollarësh të Musk, e cila u hodh nga një gjykatë e Delaware në janar për shqetësimet në lidhje me procesin e miratimit.

Gwynne Shotwell, presidentja dhe shefi operativ i SpaceX, tha se raportimi i Journal nuk pasqyronte kulturën e SpaceX.

“Gënjeshtrat, keqkarakterizimet dhe historia revizioniste në emailin tuaj përshkruajnë një rrëfim krejtësisht të gabuar”, tha ajo. “Unë vazhdoj të jem i mahnitur nga ajo që ky grup i jashtëzakonshëm njerëzish arrin çdo ditë, edhe në mes të të gjitha forcave që punojnë kundër nesh. Dhe Elon është një nga njerëzit më të mirë që njoh”.

Historia e WSJ bazohet në intervista me rreth 50 persona, duke përfshirë ish-punonjës, njerëz të njohur me ndërveprimet e Musk me vartësit dhe miqtë dhe familjen e grave. Ditari gjithashtu shqyrton emailet, mesazhet me tekst dhe dokumente të tjera.

LEXO EDHE:

Back to top button