Këto janë të gjitha projektet që i ndaloi Google

Këto janë të gjitha projektet që i ndaloi Google

Google ka një reputacion e mos turpërimit shkaku i mbylljes së projekteve për të cilat është duke punuar dhe zhvilluar, edhe pas disa vitesh që është aktiv.

Shumë përdorues ende nuk mund të harrojnë ose të falin mbylljen e disa shërbimeve nga kompania gjatë viteve të mëparshme, qoftë shërbimi Inbox për postën elektronike, rrjeti social Google+, grumbulluesi i shkëlqyer i furnizimit RSS Google Reader dhe disa projekte të tjera.

Edhe pse dukej se kompania ishte qetësuar pak në vitet e mëparshme dhe kishte ulur numrin e shërbimeve që mbyllte, mbi 20 prej tyre u mbyllën vetëm vitin e kaluar. Këtë vit, njoftimi i fundit për mbylljen e shërbimit Stadia për transmetimin e lojërave në 2023 sigurisht që tërhoqi vëmendjen më të madhe.

Deri më tani, Google ka mbyllur kaq shumë produkte dhe shërbime, saqë është krijuar një orë e veçantë që i shfaq të gjitha. Faqja “Killed by Google” liston aktualisht 274 produkte që janë mbyllur ose do të mbyllen nga Google.

Alphabet është një koncern në pronësi të Google, dhe është një nga kompanitë më fitimprurëse në botë. Një pjesë e madhe e këtyre të ardhurave vijnë nga shërbimet dhe shërbimet e Google, kështu që kompania ka shumë fonde në dispozicion që mund t’i investojë në kërkime dhe zhvillim.

Ne e dimë se jo të gjitha projektet që testohen dhe zhvillohen e shohin dritën e ditës, ose nuk dalin nga faza e testimit, por Google thjesht ka krijuar një reputacion si një kompani që mbyll produktet dhe shërbimet e saj edhe pas disa vitesh ekzistencën e tyre.

Ndër projektet më të famshme apo interesante, të cilat një numër i madh përdoruesish i kanë pëlqyer shumë dhe që janë ndërprerë nga Google në periudhën e mëparshme, janë:

Picasa (2002 – 2015)
Google Video (2005 – 2012)
Google Talk (2005 – 2017)
Google Listen (2009 – 2012)
Bump! (2009 – 2014)
Wave (2009 – 2012)
Pixate (2012 – 2016)
Quickoffice (2013 – 2014)
Hire by Google (2017 – 2020)
Play Music (2020)

Nga projektet më të mëdha që Google ka iniciuar, më interesantet janë sigurisht:

Google Desktop (2004 – 2011)
Google Labs (2006 – 2011)
Orkut (2004 – 2014)
Google Nexus (2010 – 2016)
Nexus Player (2014 – 2018)
Google Plus (G+) (2011 – 2019)
Inbox by Gmail (2014 – 2019)
Chrome Apps (2013 – 2022)
YouTube Go (2016 – 2022)
YouTube Originals (2016 – 2022)

Për cilin shërbim, shërbim apo produkt të Google që është ndërprerë deri më tani jeni penduar më shumë? Na shkruani në komente.

LEXO EDHE:

Back to top button