Kisha Ortodokse Ruse nuk do bëjë thirrje për armëpushim të Pashkëve me Ukrainën

Kisha Ortodokse Ruse nuk do bëjë thirrje për armëpushim të Pashkëve me Ukrainën

Kisha Ortodokse Ruse nuk po përpiqet më ta thërrasë Ukrainën për armëpushim, përfshirë edhe periudhën e Pashkëve, pasi autoritetet ukrainase nuk e vlerësojnë atë, tha dje nënkryetari i Departamentit Sinodal për marrëdhëniet e kishës me shoqërinë dhe shoqërinë, media RPC Vakhtang Kipshidze.

“Kisha Ortodokse Ruse ka bërë thirrje tashmë për një armëpushim të Krishtlindjeve në fillim të vitit 2023, kur Shenjtëria e Tij Patriarku Kirill i Moskës dhe gjithë Rusisë bëri thirrje për një armëpushim gjatë shërbesave të Krishtlindjeve, por kjo iniciativë nuk u respektua nga autoritetet ukrainase”, tha Kipshidze.

Ai shtoi se RPC nuk ka tentuar asgjë të ngjashme që atëherë.

Kjo, pasi që ai pretendon se, nisma të tilla janë “të kota”, raporton TASS.

LEXO EDHE:

Back to top button