Kjo është etiketa e restorantit: Një rast ku zonjat nuk kanë përparësi!

Kjo është etiketa e restorantit: Një rast ku zonjat nuk kanë përparësi!

Rregulli i vendosur që zonjat kanë gjithmonë epërsi nuk vlen në të gjitha rastet, sidomos kur bëhet fjalë për etiketën e restorantit.

Burri fillimisht hyn në restorant për të “eksploruar zonën e panjohur”, domethënë për të “regjistruar” situatën dhe për të gjetur një tryezë të përshtatshme – nëse është e nevojshme, kujdesuni për rezervimin.

Zonjat kanë një avantazh kur dalin nga restoranti dhe ato që mbajnë derën do të “fitojnë” një bonus shtesë.

 

 

 

Kur bëhet fjalë për rregullimin e ndenjëseve, roli i burrit është të ulet në anë të tavolinës ku ai thjesht mund të shohë kamarierin dhe t’i bëjë shenjë që të sjellë faturën.

Në rast se nuk ju pëlqen diçka që lidhet me ushqimin, telefononi kamarierin dhe shpjegoni me mirësjellje por pa vonesë se cili është problemi. Mos prisni shumë, sepse nëse e “pastroni” pjatën do ta keni më të vështirë të shpjegoni se ushqimi nuk ju pëlqen.

 

 

 

Nëse vendosni të pini verë, mbani në mend se gotën duhet ta mbani nga bishti, jo nga tasi – jo vetëm për shkak të gjurmëve të gishtërinjve, por edhe për të mbajtur verën që të mos nxehet pa nevojë.

 

 

 

Nëse jeni të hutuar nga sasia e takëmeve, nuk do të gaboni nëse me çdo pjatë zgjidhni më të largëtin nga pjata juaj. Thika mbahet në dorën e djathtë dhe piruni në dorën e majtë. Kur të mbaroni së ngrëni, lëreni thikën dhe pirunin të qëndrojnë paralel me njëri-tjetrin.

 

 

 

Ky është një sinjal i qartë për kamarierin se ai mund të mbledhë pjatën dhe takëmet nga tavolina.

LEXO EDHE:

Back to top button