Koçan mbetet në burg, Gjykata e Lartë e konfirmoi aktvendimin

Gjykata e Lartë e konfirmoi dënimin me burg të biznesmenit Sead Koçan prej katër vjet e tetë muaj. Gjykata e Lartë informoi sot se ata kishin marrë një vendim, për të mos shqyrtuar në mënyrë të jashtëzakonshme vendimin kundër tij, dhe e konfirmoi vendimin e gjykatës më të ulët. Pronari i kompanisë Transmet u dënua nga Gjykata Penale në rastin Trust me gjashtë vjet burg, por Apeli ia uli dënimin. Koçan u burgos, sepse ai mori një tender nga ELEM-i, me dokumente false, në vlerë prej 17 milion eurove. Përveç tij, edhe Vasilije Aviroviq, djali i ish-deputetes Vladanka Aviroviq, e cila votoi për ndryshimet kushtetuese, u dënua gjithashtu me tre vjet burg, por Gjykata e Apelit ndryshoi dënimin e tij me burg, në një dënim me kusht.

LEXO EDHE:

Back to top button