Konflikti Izrael-Palestinë: Çka tha OKB për krimet e luftës?

Konflikti Izrael-Palestinë: Çka tha OKB për krimet e luftës?

Të dyja palët në konfliktin në Gaza dhe Izrael kanë kryer krime lufte, ka thënë komisioneri i lartë i OKB-së për të drejtat e njeriut, raporton BBC.

Duke folur të mërkurën në pikën kufitare Rafah, Volker Türk tha: Mizoritë që u kryen nga grupet e armatosura palestineze më 7 tetor ishin të neveritshme, brutale dhe tronditëse, ato ishin krime lufte siç është mbajtja e vazhdueshme e pengjeve.

“Dënimi kolektiv nga Izraeli i civilëve palestinezë përbën gjithashtu krime lufte, siç bën edhe evakuimi i paligjshëm me forcë i civilëve. Bombardimet e brendshme nga Izraeli kanë vrarë, gjymtuar dhe plagosur në veçanti gra dhe fëmijë”.

Türk e përshkroi bombardimin e Rripit të Gazës si “një taksë të padurueshme për jetët e njerëzve, për civilët”.

LEXO EDHE:

Back to top button