Konsumi ditor i energjisë në Turqi ra me 0.36% më 4 nëntor

Konsumi ditor i energjisë në Turqi ra me 0.36% më 4 nëntor

Konsumi ditor i energjisë elektrike në Turqi u ul me 0,36% të premten krahasuar me një ditë më parë, duke arritur në 833,782 megavat-orë, sipas shifrave zyrtare të Korporatës Turke të Transmetimit të Energjisë Elektrike (TEIAS) të shtunën.

Të dhënat e TEIAS treguan se konsumi i energjisë në orë arriti kulmin në 38,942 megavat-orë në 11 të mëngjesit me orën lokale (0800 GMT) dhe konsumi i energjisë elektrike në vend ra në 28,556 megavat-orë në 5 të mëngjesit me orën lokale (0200 GMT).

Prodhimi i energjisë elektrike arriti të premten në 807709 megavat-orë, duke shënuar një rënie prej 0,94% krahasuar me të enjten.

Termocentralet e importuara të qymyrit kontribuan me 29.4% të gjenerimit të përgjithshëm, ndërsa termocentralet me gaz natyror dhe termocentralet e linjitit kontribuan përkatësisht me 26% dhe 13.3%.

Të premten, eksportet e energjisë elektrike të vendit arritën në 4,530 megavat-orë dhe importet arritën në 30,791 megavat-orë./AA

 

LEXO EDHE:

Back to top button