Kontabilistët në protestë, duan afat shtesë për raportet

Zgjatja e menjëhershme e afateve për dorëzimin e llogarive vjetore dhe raporteve financiare është kërkesa kryesore e kontabilistëve që protestuan para Qeverisë. Ata dërguan kërkesë zyrtare pranë Qeverisë një javë më parë, por ende nuk kanë ndonjë përgjigje. Sipas tyre, afatet ekzistuese janë të shkurtra dhe është pothuajse e pamundur që të gjitha raportet dhe llogaritë përfundimtare të përgatiten në kohë.

- Advertisment -

“Ne presim që Drejtoria të na ndihmojë të bashkëpunojë me ne dhe t’i dëgjojë kërkesat tona, Qeveria dhe Ministria e Financave për lehtësimin e të gjithëve, edhe për tatimpaguesit dhe për ne. Afatin që e kërkojmë është 30 ditë, kështu që në kohë pandemie, ne ndoshta jemi pak këtu sot, por kemi kolegë që janë të sëmurë dhe në izolim”, tha Biljana Premush, kontabiliste e autorizuar.

Krahas kësaj, kontabilistët thonë se autoritetet në të kaluarën nuk i kanë përfillur kërkesat e tyre konkrete. Pas tre vitesh premtim, nuk është formuar ende grup pune për të përgatitur zgjidhje të re ligjore që do të përcaktojë saktësisht se si duhet të punojnë kontabilistët kurse do të jetë në përputhje me direktivat evropiane.

Andrea Çobanova

LEXO EDHE:

Back to top button