Kostoja e konvertimit të vendlindjes së Hitlerit është rritur në qiell

Konvertimi i gjerë i vendlindjes dhe shtëpisë së parë të Adolf Hitlerit në një qytet në kufirin austriak-gjerman pritet të kushtojë pothuajse dy herë më shumë se sa ishte planifikuar fillimisht, njoftoi dje ministria austriake.

Ndërtesa bosh në Braunau am Inn do të vihet në dispozicion të policisë austriake. Një komision i posaçëm propozoi ndryshime arkitekturore për ta bërë atë pothuajse të panjohur dhe kështu më pak tërheqës për neo-nazistët që bëjnë pelegrinazhe në vend.

Por çmimi i punimeve të ndërtimit u rrit në 20 milionë euro, 11 milionë më shumë se sa ishte planifikuar më parë, njoftoi të premten Ministria e Brendshme austriake.

Një zëdhënës i ministrisë e shpjegoi këtë si një “rritje të përgjithshme të kostos së punimeve”.

Shtëpia është bosh që nga viti 2011.

Ndërtesa ku lindi diktatori nazist dhe kaloi muajt e parë të jetës së tij ka qenë bosh që kur një shoqatë për personat me aftësi të kufizuara intelektuale u shpërngul në vitin 2011.

Qeveria austriake sekuestroi ndërtesën nga pronari i saj i mëparshëm pas një mosmarrëveshjeje të gjatë mbi përdorimin e saj në të ardhmen.

Përfundimi i punimeve pritet në vitin 2025.

LEXO EDHE:

Back to top button