Krijuesi i Wikipedia akuzon: ChatGPT është një mjet i tmerrshëm!

Krijuesi i Wikipedia-s Jimmy Wales ka shpjeguar pse ai mendon se faza e hershme e mjetit AI ChatGPT është e tmerrshme.

ChatGPT është një produkt i kompanisë amerikane OpenAI që është bërë shumë popullor dhe që Wells vuri në dukje se krijon “kaos” kur përdoret për mesazhe. Sipas tij, teksti i Wikipedia-s i shkruar me ChatGPT është i tmerrshëm dhe aspak i dobishëm.

Edhe pse ai beson se është e mundur që AI do t’i tejkalojë njerëzit në të ardhmen e largët, ai mendon se ka më shumë gjasa që ajo të vazhdojë të mbështesë aktivitetet intelektuale të njerëzve.

Wells nuk e ka përjashtuar përdorimin e mjeteve të inteligjencës artificiale për Wikipedia. Ai theksoi gjetjen e gabimeve në tekste si një nga funksionet e mundshme të inteligjencës artificiale për Wikipedia.

Ai njoftoi se do ta konsideronte Wikipedia-n duke përdorur një mjet të AI me burim të hapur, pasi do të ishte në përputhje me parimet e kësaj enciklopedie në internet. Megjithatë, ai ka theksuar se për momentin nuk po ndërmerr asnjë veprim për këtë çështje. Për të është një vendim që nuk mund të merret lehtë, pasi siç tha ai, i gjithë biznesi i tij mund të jetë në rrezik, raporton Euronews.

LEXO EDHE:

Back to top button