Shkupi sonte është në mesin e dhjetë qyteteve më të ndotura në botë

Shkupi sonte është në vendin e nëntë në mesin e qyteteve më të ndotura në botë.

Sipas të dhënave të publikuara nga AQAir, indeksi i cilësisë së ajrit në kryeqytet në mbrëmje është 162, që tregon një nivel të rrezikshëm për shëndetin. Në të njëjtën kohë, përqendrimi i grimcave të imta të pluhurit PM 2.5, të cilat depërtojnë thellë në mushkëri dhe mund të dëmtojnë përgjithmonë shëndetin, është 15.2 herë më i lartë se vlera e konsideruar e lejuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

 

Sonte, Sarajeva është qyteti që është ngjitur në krye të listës, përpara Dhakës në Bangladesh dhe Kalkutës dhe Delhit të Indisë.

Përkundër faktit se përqendrimi i grimcave është shumë mbi nivelin e lejuar, aktualisht nuk ka masa ndotjeje në fuqi në Sarajevë.

Jo shumë pas Sarajevës dhe Shkupit janë Prishtina dhe Beogradi, të cilët sipas ndotjes sonte janë në vendin e 17-të dhe të 19-të në botë, sipas të dhënave të AQAir.

LEXO EDHE:

Back to top button