KSI: Objektet gastronomike të punojnë deri në orën 21:00

Komisioni i Sëmundjeve Infektive (KSI) ka dalë me propozim të ri për kufizimin e punës së objeteve të gastronomisë me qëllim të parandalimin e përhapjes së virusit korona. Propozimi parasheh që kafenetë, baret dhe të gjitha objektet e tjera hotelierike të punojnë deri në orën 21:00. Propozimi do të diskutohet dhe të miratohet në mbledhjn e nesërme të qevrisë. Objektet e gastronomisë aktulisht punojnë deri në orën 23. Ashpërsimi i masave ishte paralajmëruar edhe më herët nga Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe i cili sërish ka bërë thirrje për respektimin e protokolleve, si mundësi e vetme për mbrojtje nga sëmundja covid-19. Filipçe ka thënë se në rast të përkeqësimit të gjendjes mund të miratohet masa edhe më të ashpra, parasegjithah në punën e objekteve hotelierike, si restoranteve, bareve por edhe kufizimin apo ndalimin e manifestimeve kulturore.

- Advertisment -

LEXO EDHE:

Back to top button