“Kur të ndodhë, mos hyni në det”: Rregullat që duhet të ndiqni në plazh

“Kur të ndodhë, mos hyni në det”: Rregullat që duhet të ndiqni në plazh

Edhe pse vera nuk ka filluar ende, temperaturat tashmë janë në nivele të larta nga termometri dhe të shumtë janë ata që kërkojnë të shpëtojnë nga vapa në det.

Për shkak të temperaturave të larta, edhe disa vende, si Akropoli, janë të mbyllura për vizitorët (deri në orën 17:00), dhe meteorologët parashikojnë se së shpejti temperaturat do të kalojnë 40 gradë Celsius në pjesën më të madhe të Greqisë qendrore dhe jugore, duke përfshirë Athinën, Cikladet dhe Kreta.

 

Siç e thatë, sezoni ka filluar, moti po ngroh dhe tashmë ka shumë turistë në Greqi, ndaj duhet të mbani mend rregulla të rëndësishme kur qëndroni në det.

“Nëse plazhi është i organizuar në disa raste, që është për shkak të dallgëve të mëdha dhe rrymave të forta detare, ekipi i shpëtimit shfaq një flamur të kuq, mund të jetë në direk dhe të ngecur në rërë ose zhavorr, në varësi të llojit të plazhit. “Kur të ndodhë kjo, mos hyni në det sado notar i zoti të jeni”, thekson ai.

 

Ai shton se nëse plazhi ka bova, qëllimi i tyre është të tregojnë se pjesa e detit nga bregu deri te bova është e ndaluar për varkat, varkat me vela apo jahtet.

“Nëse keni fëmijë të vegjël që nuk janë notarë dhe po i futni në varka, fryrje apo aksesorë të ngjashëm uji, mos i ndani me asnjë kusht. Ka pasur shumë raste kur rrymat i tërhiqnin fëmijët drejt detit të hapur”, theksoi ai dhe vazhdoi:

 

“Shmangni notin pas konsumimit të ushqimit dhe pijeve alkoolike. Mund të jetë e rrezikshme dhe ndonjëherë mund të shkaktojë pasojat më të rënda. “Mos lini asgjë në makinë në parkingjet pranë plazheve dhe absolutisht asnjëherë dokumente dhe para”, ka thënë ai.

LEXO EDHE:

Back to top button