Kurseni: Si t’i ruani mollët për t’i mbajtur ato të freskëta për më gjatë
Molla është fruti më i përhapur që lulëzon dhe rritet në të gjithë Maqedoninë. Në vjeshtë është pjesë e tryezës së të gjithëve – e freskët, por edhe si përbërës në ëmbëlsira të ndryshme.
Ndodh shpesh që blejmë një sasi të madhe mollësh që nuk arrijmë t’i hamë në një periudhë të caktuar, kështu që një pjesë e frutave na prishen. Megjithatë, ka mënyra se si ne mund të shmangim këtë humbje të panevojshme të ushqimit, dhe kështu të kursejmë disa qindarka më shumë.
Gjëja më e rëndësishme në rritjen e jetëgjatësisë së mollëve është temperatura në të cilën ato ruhen. Gjegjësisht, fruti piqet shumë më shpejt në temperaturën e dhomës, prandaj është shumë e rëndësishme që të ruhet në një temperaturë prej 0 deri në 3 gradë Celsius.
Nëse keni një sasi të madhe mollësh, duhet t’i ruani frutat në një bodrum ku është më i errët dhe për rrjedhojë më i freskët. Për të shmangur prishjen e tyre, çdo mollë mund ta mbështillni individualisht me letër në mënyrë që të mos prekin njëra-tjetrën.
Gjithashtu gjatë blerjes është shumë e rëndësishme të zgjidhni mollët e forta që do të qëndrojnë të freskëta për një kohë të gjatë.