Kuvend, nuk dihet përmbajtja e propozim-ndryshimit të Rregullores

Nuk është publikuar akoma përmbajtja e nismës për ndryshimin e Rregullores së Kuvendit të dorëzuar nga vetë kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi. Siç sqaruan shkurt në një komunikatë një ditë më parë nga Kuvendi

- Advertisment -

“Ndryshimet e propozuara janë pikërisht në drejtim të arritjes së këtij qëllimi, respektivisht, punës së papenguar të Kuvendit, me mundësimin e punës në largësi, gjegjësisht punës elektronike të deputetëve me prezencë elektronike në seancat e Kuvendit dhe trupave punues, a në të njëjtën kohë mundësimin e realizimit të funksionit përfaqësues.”

Pritet që ndryshimet të jenë në drejtim të asaj që është paralajmëruar, gjegjësisht vetëm deputetët e infektuar dhe të tjerët që kanë vendim për izolim, të mund të votojnë “online”.

Në një prononcim për agjencinë e lajmeve MIA, kryeparlamentari ka deklaruar se ka kontakte joformale me deputetët dhe do të presë që ata të prononcohen formalisht që më pas ta vendosë nismën në rend dite.

 

LEXO EDHE:

Back to top button