Londër, zbulohet një shtrat i rrallë funerali romak

Londër, zbulohet një shtrat i rrallë funerali romak

Arkeologët në Londër kanë zbuluar një vend varrimi që përmban një shtrat druri të përdorur në një funeral romak. Një ekip nga Muzeu i Arkeologjisë së Londrës bëri gjetjen në Londrën qendrore, gjashtë metra nën nivelin e rrugës. Shtrati i gjetur në këtë vend, i ruajtur nga balta e lagësht e flotës nëntokësore të lumit, është shembulli i parë i plotë i zbuluar ndonjëherë në Britani. I bërë nga lisi me cilësi të lartë, shtrati ka këmbë të skalitura dhe nyje të fiksuara me kunja të vogla druri. Sipas arkeologëve, mobiliet romake prej druri mbijetojnë vetëm në rrethana të jashtëzakonshme dhe se shtrati është unik. Nga Muzeu i Arkeologjisë së Londrës thanë se zbulimi i objekteve të tilla në vendin e fundit të prehjes së disa prej banorëve të parë të Londrës romake u lejon arkeologëve të eksplorojnë më tej se si mobiliet mund të kenë luajtur një rol në funeralet romake. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button