LSM-ja vazhdon grevën para Kuvendit, 14 karrige në mbështetje të anëtarëve të Komisionit për Financa dhe Buxhet

LSM-ja vazhdon grevën para Kuvendit, 14 karrige në mbështetje të anëtarëve të Komisionit për Financa dhe Buxhet

Sot para Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut do të vendosen 14 karrige në shenjë mbështetjeje për anëtarët e Komisionit për Financim dhe Buxhet.

“Do të jemi në rrugë për t’i përkrahur anëtarët e Komisionit që të votojnë për amendamentin e LSM-së, me të cilin do të sigurohen 2.806 denarë për secilin të punësuar në sektorin publik. Nëse nuk e mbështesin amendamentin e LSM-së, ne do t’i thërrasim të gjithë me emër dhe mbiemër, që çdo punëtor të dijë se kush është mik e kush armik i punëtorit dhe do të kërkojmë publikisht dorëheqjen e të gjithëve, sepse nuk janë të denjë të përfaqësojnë punëtorin dhe qytetarët në Kuvend”, thonë nga LSM.

Greva e përgjithshme në sektorin publik filloi më 22 qershor me kërkesat për rritje lineare të pagave prej 2.806 denarë neto për të gjithë punëtorët në përputhje me rritjen e pagës minimale, nënshkrimin e marrëveshjes së përgjithshme kolektive dhe pagesën e K-15.

LEXO EDHE:

Back to top button