Lukashenko: Nuk përjashtohet mundësia që çdo person në Bjellorusi të dijë të trajtojë një armë

Lukashenko: Nuk përjashtohet mundësia që çdo person në Bjellorusi të dijë të trajtojë një armë

Në një mbledhje të Këshillit të Sigurisë Kombëtare, Presidenti i Bjellorusisë, Alexander Lukashenko, urdhëroi formimin e një mbrojtjeje vullnetare territoriale.

“Situata nuk është e lehtë për momentin dhe kohët janë të tilla që nuk do të ishte e pavend që çdo person të dijë të përdorë një armë,” tha Lukashenko në një takim të Këshillit të Sigurimit, duke shpjeguar urdhrin për të krijuar një organizata vullnetare për mbrojtjen e territorit.

Lidhur me luftën e vazhdueshme në afërsi të Bjellorusisë, Lukashenko përsëriti atë që tha më herët.

“Ushtria Bjelloruse do të luftojë vetëm nëse vendi ynë sulmohet.” Në rast të një akti agresioni kundër nesh, përgjigja do të jetë e shpejtë, e përshtatshme dhe e mprehtë. Ndërkohë, dua dhe kërkoj që çdo person të dijë të paktën të mbrojë shtëpinë dhe familjen e tij dhe në fund të fundit vendin tonë”, tha Lukashenko.

Ministri i Mbrojtjes Viktor Hrenin shtoi se mbrojtja vullnetare territoriale e lartpërmendur duhet të numërojë nga 100,000 deri në 150,000 vullnetarë, dhe nëse është e nevojshme, edhe më shumë. Aktualisht ka rreth 50,000 ushtarë profesionistë në Bjellorusi.

LEXO EDHE:

Back to top button