Margot Robbie thyen heshtjen rreth nominimeve për Oscar

Margot Robbie thyen heshtjen rreth nominimeve për Oscar

Margot Robbie, aktorja dhe producentja ekzekutive e filmit “Barbie”, ka thyer heshtjen në lidhje me përjashtimin e filmit nga nominimet për Oscar.

Komedia e drejtuar nga Greta Gerwig është e nominuar për tetë Oscar, duke përfshirë Kategorinë e Mësuesve të Aktorit më të Mirë për Ryan Gosling dhe Kategorinë e Aktorit Mbështetës më të Mirë për America Ferrera. Ndërsa Gerwig dhe Robbie janë respektivisht nominuar për Skenar Adaptuar më të Mirë dhe Filmin më të Mirë, ato nuk u përzgjodhën në kategoritë e Drejtorit të Mirë dhe Aktorit Kryesor, duke shkaktuar një reagim masiv nga shikuesit e filmit dhe figura publike.

Sipas një raporti nga Deadline, Robbie më në fund foli në lidhje me këtë çështje gjatë një paneli në një shfaqje të veçantë të filmit në SAG. Duke pajtuar se Gerwig duhej të ishte e nominuar për Drejtorin më të Mirë, Robbie gjithashtu tha se viti 2023 ishte një vit i jashtëzakonshëm për filma dhe se “Barbie” arriti pikërisht atë që kishte synuar, ndikimin në kulturë. Shihni komentet e saj të plota mbi këtë çështje më poshtë:

“Nuk ka mënyrë të ndihesh i trishtuar kur e di se je kaq e privilegjuar. Sigurisht, mendoj se Greta duhet të ishte nominuar si regjisore, sepse ajo çfarë bëri është një gjë një herë në një karrierë, një herë në jetë, ajo që ajo arriti, vërtetë është. Por ka qenë një vit i jashtëzakonshëm për të gjitha filmat. Thjesht dyshoj se është diçka më e madhe se ne. Është më e madhe se ky film, është më e madhe se industrija jonë. [Jam] përtej euforisë që kemi tetë nominime për Çmimet Akademike, është kaq e çmendur. Të gjithë që janë nominuar janë thjesht të paimagjinueshëm, përfshirë dhe nominimin për Best Picture. Ne kishim një qëllim, të bënim diçka që do të ndryshonte kulturën, do të ndikonte në kulturë, thjesht të bënte një lloj impakti. Dhe tashmë ka bërë kaq shumë, më shumë se çfarë kishim ëndërruar ndonjëherë. Dhe kjo është vërtetë shpërblimi më i madh që mund të dalë nga kjo gjithçka.”

LEXO EDHE:

Back to top button