Mbi 3.6 milion turistë vizituan tokën e famshme të përrallave të Turqisë, Kapadokinë deri më tani këtë vit

Mbi 3.6 milion turistë vizituan tokën e famshme të përrallave të Turqisë, Kapadokinë deri më tani këtë vit

Mbi 3.6 milionë turistë vizituan destinacionin e famshëm të Türkiye, Kapadokia si përrallë, në 10 muajt e parë të vitit të tij.

Cappadocia, një vend i trashëgimisë botërore të UNESCO-s, i vendosur në provincën qendrore të Nevsehirit, u bë një destinacion popullor në mbarë botën vitet e fundit falë koneve të saj të veçantë vullkanikë të njohur si oxhaqet e zanave, qyteteve nëntokësore atmosferike, udhëtimeve me balona me ajër të nxehtë, shtëpive të gdhendura në shkëmbinj dhe kishat, kishat dhe strehimoret e përdorura në vitet e para të besimit të krishterë.

Muzetë dhe vendet arkeologjike të Kapadokisë janë vizituar nga afro 3.63 milionë njerëz deri më tani këtë vit, tha Drejtoria e Kulturës dhe Turizmit në Nevsehir.

Për më tepër, afro 600,000 turistë, një numër rekord, bënë udhëtime me balona me ajër të nxehtë, gjë që i lejoi ata të shijonin peizazhin spektakolar të Kapadokisë nga ajri.

Duke folur për Anadolu Agency, Ismail Sucu, një drejtues i lartë i autoritetit lokal të turizmit, tha se ka besim se edhe më shumë turistë do të vijnë në Kapadokia në vitet e ardhshme.

“Deri në fund të vitit presim që numri i turistëve të kalojë 4 milionë,” tha ai.

Pronarët e bizneseve argumentuan se vizitorët kinezë do të jenë vendimtarë në thyerjen e rekordeve të reja për numrin e turistëve.

LEXO EDHE:

Back to top button