Me teknologjinë e re, robotët do t’i ngjajnë gjithnjë e më shumë njerëzve

Me teknologjinë e re, robotët do t'i ngjajnë gjithnjë e më shumë njerëzve

Në konferencën e saj GTC, Nvidia njoftoi një platformë harduerike dhe softuerike për ndërtimin e robotëve të ngjashëm me njerëzit që përfshijnë funksione gjeneruese të AI. 
Platforma e re do të përbëhet nga një sistem kompjuterik që do të kontrollojë robotët dhe inteligjencën artificiale si pjesë e projektit Gr00t, së bashku me një paketë softuerike që përfshin inteligjencën artificiale të krijuar dhe mjete të tjera për të krijuar robotë humanoidë që imitojnë ndërveprimin njerëzor. Falë kësaj, robotët do të jenë më të zgjuar, më të shpejtë dhe më të mirë në industrinë e rëndë, pretendon kompania.

 

Duke shtuar teknologjinë gjeneruese të inteligjencës artificiale, robotët humanoidë do të jenë në gjendje të ndërmarrin veprime bazuar në një shumëllojshmëri të dhënash që përfshijnë gjuhën, videon, demonstrimet njerëzore dhe përvojat e tyre të mëparshme.
Kompjuteri i fuqishëm pas softuerit genAI njihet si Jetson Thor dhe bazohet në një nga çipat e AI të kompanisë, me pajisje shtesë. Ai duhet t’u sigurojë robotëve fuqi të mjaftueshme për të kryer detyra komplekse dhe për të ndërvepruar me njerëzit dhe makinat e tjera.

Paketa e mjeteve softuerike quhet Platforma Isaac dhe veçoritë e reja të projektit, Gr00t dhe genAI, janë krijuar për të punuar me çdo robot humanoid në një sërë mjedisesh. Nvidia gjithashtu njoftoi se do të lëshojë modele robotësh të trajnuar paraprakisht dhe softuer të tjerë që do të përmirësojnë funksionet e krahut të robotit dhe aftësinë e sensorit me shumë kamera.

A ju kujton kjo histori robotin e njohur të dashur “C-3PO” nga ekskluziviteti i Star Wars?

LEXO EDHE:

Back to top button