Mickoski: Tri zgjidhje të mundshme në kontestin me Bullgarinë, të gjitha në dëmin tonë

Për liderin VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, janë tre opsione, dy prej të cilave janë më realiste dhe një më joreale. Siç vlerësoi ai, në paraqitjen e tij në emisionin “Rruga Drejt” në Alsat, të tre opsionet janë katastrofike për popullin maqedonas dhe shtetin maqedonas sepse kanë prekur drejtpërdrejt identitetin e maqedonasve.

- Advertisements -

“Opsioni i parë është që Zoran Zaevi të nënshkruajë një protokoll me të cilin do të pranojë në tërësi apo pjesë të Rezolutës… e dyta është të nënshkruajë një marrëveshje apo protokoll, pesë plus një, si dhe ta quajë atë, që askush i gjallë nuk e ka parë, e që duhet ta bëjnë publike, sepse ne nuk do të kemi detyrimin të respektojmë shumicën e tretë, më të pamundur, politike në Bullgari për të miratuar rezolutë të re më të butë,” tha Mickoski.

LEXO EDHE:

Back to top button