Microsoft mund të përballet me një gjobë të madhe

Microsoft mund të përballet me një gjobë të madhe

Microsoft ka shkelur ligjet antitrust të Bashkimit Evropian duke “bashkuar” Teams me aplikacionet e tij të tjera të njohura për bizneset, thanë zyrtarët e BE-së të martën, duke shënuar sfidën e fundit të bllokut ndaj një gjiganti të teknologjisë amerikane.

Nëse konfirmohet, gjetjet paraprake të një hetimi të BE-së mund të çojnë në një gjobë deri në 10% të të ardhurave globale të Microsoft, të cilat arritën në 211 miliardë dollarë në vitin e fundit financiar, shkruajnë mediat e huaja.

Njoftimi vjen një ditë pasi rregullatorët e BE-së akuzuan Apple (AAPL) për shkeljen e Aktit historik të bllokut për Tregjet Dixhitale, një ligj novator që detyroi ndryshime të mëdha në platformat dominuese të teknologjisë pasi hyri në fuqi në mars.

Apple, e cila ka mohuar keqbërjen, gjithashtu përballet me një gjobë të madhe nëse akuzat konfirmohen.

Veprimet e BE-së mund të rezultojnë në ndryshime në mënyrën se si qindra miliona evropianë krijojnë qasje në shërbimet në disa prej platformave dixhitale më të mëdha në botë, duke reflektuar një shtytje të madhe nga ligjvënësit evropianë për të frenuar fuqinë e Big Tech.

Komisioni Evropian, krahu ekzekutiv i BE-së, hapi një hetim mbi praktikat e softuerit të Microsoft pothuajse një vit më parë pas një ankese në 2020 nga aplikacioni i brendshëm i mesazheve me bazë cloud Slack, i cili tani është në pronësi të Salesforce (CRM).

Slack pretendoi se Microsoft (MSFT) i kishte dhënë Teams, e cila ofron mesazhe, telefonata dhe takime me video, një avantazh të padrejtë duke e përfshirë automatikisht me softuerin e tij Office dhe duke i mohuar kështu Slack një mundësi për të konkurruar në një fushë loje të barabartë.

LEXO EDHE:

Back to top button