Microsoft për përdoruesit: Nëse nuk doni me të mirë, atëherë me forcë!

Microsoft për përdoruesit: Nëse nuk doni me të mirë, atëherë me forcë!

Nëse jeni duke përdorur ende versionin 21H2 të Windows 10, duhet të përgatiteni për të përmirësuar në versionin më të fundit të sistemit operativ muajin e ardhshëm.

Microsoft do të përditësojë automatikisht softuerin e përdoruesve në versionin 22H2, edhe nëse ata nuk duan, pasi të përfundojë mbështetja për versionin 21H2.

Më 13 qershor, kur të arrijë Përditësimi i Sigurisë i qershorit 2023, versionet e Windows 10 21H2 Home, Pro, Pro Education dhe Pro Workstation do të dalin jashtë mbështetjes, që do të thotë se ata do të ndalojnë marrjen e përditësimeve për t’u mbrojtur nga kërcënimet e sigurisë.

Edhe nëse dëshironi të vazhdoni të përdorni Windows 10 21H2, Microsoft përfundimisht do të përditësojë automatikisht pajisjet në versionin 22H2. Nuk ka asnjë fjalë se kur do të ndodhë ky përmirësim.

Versioni 22H2 i Windows 10 do të jetë gjithashtu versioni përfundimtar i sistemit operativ, megjithëse do të vazhdojë të marrë përditësime sigurie deri më 14 tetor 2025. Përdoruesit e biznesit marrin edhe disa vite të tjera. Kushdo që ende përdor Windows 10 pas kësaj date ka të ngjarë të ketë nevojë të sigurojë një patch nga grupet e jashtme si 0patch.

Megjithëse Microsoft po e shtyn versionin 22H2 të Windows 10 tek ata që përdorin një version më të vjetër, kompania preferon që njerëzit të përmirësojnë në Windows 11.

Kompania me bazë në Redmond ndaloi shitjen e licencave për Windows 10 Home, Pro dhe Workstation në janar, megjithëse kjo zbatohej vetëm për shkarkimet dixhitale të Windows 10 që përdoruesit blenë direkt nga faqja e Microsoft. Ka ende shumë dyqane që shesin shkarkime dhe kopje fizike, duke përfshirë kopjet OEM të Home dhe Pro të disponueshme në Amazon, dhe shumë vende ende shesin çelësat e produkteve me çmime të ulëta.

Windows 11 po fiton gjithnjë e më shumë pjesë të tregut global, duke arritur nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 23.01% në maj, sipas Statcounter. Por Microsoft ka të ngjarë të jetë i zhgënjyer kur të shohë që sistemi i tij operativ më i fundit të bjerë shumë prapa Windows 10, i cili ka një pjesë tregu prej 73.46%.

LEXO EDHE:

Back to top button