ВЕСТИЕКОНОМИЈАМАКЕДОНИЈА

МЖ има повеќе години отколку патници

Денеска се одбележува 151-годишнината од Македонски железници, а возот што пристигна додека нашата екипа беше на теренот, понесе само двајца или тројца патници.

Две повозрасни жени дошле од Велес во Скопје со воз во 6 часот наутро. Тие беа меѓу ретките патници кои се најдоа на клупите на железничката станица.

И покрај постоењето на железничка инфраструктура, меѓуградските линии се во мал број, а на многу места возовите не ни сообраќаат. Во меѓувреме, поради честото доцнење, голем број граѓани избегнуваат да патуваат со железницата.

Авни Тахири

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button