ВЕСТИЕКОНОМИЈА

Пелетите се увезуваат за 500 евра по тон, а се продаваат за…

Недостигот на гориво за греење и понатаму ги зголемува цените на пазарот. Според последните испораки на пелети од Бугарија, увозната цена во Македонија достигна 500 илјади денари за тон, а на пазарот ќе се продаваат од 530-550 евра. Државниот пазарен инспекторат денеска спроведе акција на повеќе продажни места на дрва и пелети во Тетово за да провери дали се почитува поставената маржа од 10%. Инспекторите ја добиле документацијата на 6 продажни места, но според откупните фактури, цените сè уште се високи дури и за дрвата, односно 90 евра за метар кубен.

Advertisements
Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button