СПОРТФУДБАЛ

Првиот турнир во шутбал, нов вид спорт во Македонија

Викендов во Македонија ќе се одржи првиот турнир во шутбал што ќе претставува, всушност, промоција на нов вид спорт во Македонија.

Шутбал е нов вид спорт, варијанта на фудбал којшто во светски рамки е познат како Walking Football. Во шутбал забрането е трчање, се игра со одење и според специфични правила кои ќе ви бидат објаснети на самиот настан каде првиот удар на натпреварот ќе биде изведен од легендата на Вардар и македонскиот фудбал, Васил Рингов.

Турнирот ќе се одржи утре (13. април) на спортските терени во комплексот на хотел Александар Палас хотел со почеток од 10 часот. Турнирот во шутбал е во организација на Здружението Пулс виталис, а под покровителство на Жан Митрев Клиник.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button