ВЕСТИМАКЕДОНИЈА

СДСМ: Град Скопје да одговори дали Илиевски согласно закон е поставен за директор на Зоолошката градина

СДСМ: Град Скопје да одговори дали Илиевски согласно закон е поставен за директор на Зоолошката градина

“Јавно објавени информации во медиуми отвораат сомнеж дали новиот В.Д. директор на Зоолошка градина, Драган Илиевски е назначен согласно законите.

Advertisements

Дали за оваа позиција бил распишан јавен оглас и дали Илиевски доаѓа од редот на вработените на оваа установа?

Кој биле критериумите што Илиевски ги испокнува за токму тој да биде назначен за вршител на должност директор на Зоолошката градина во Скопје?

Град Скопје и Данела Арсовска мора да дадат одговор на овие прашања, особено што оваа установа се најде во средиште на скандал со колење на животни на сопствениот имот.

Истовремено, за процесот на назначување треба да се вклучат и надлежните институции кои треба да проверат дали назначувањето на Илиевски е согласно законите”, се вели во соопштенијето на СДСМ.

Прикажи повеќе

Related Articles

Back to top button