Moderatorët në Twitter po përdorin gjithnjë e më shumë një sistem të automatizuar për shkak të rritjes së gjuhës së urrejtjes

Twitter-i i Elon Musk mbështetet shumë në automatizimin për të moderuar përmbajtjen nën një drejtori të re besimi dhe sigurie mes një rritjeje të raportuar të gjuhës së urrejtjes.

Ella Irwin i tha agjencisë së lajmeve Reuters se Musk, i cili bleu kompaninë në tetor, ishte i fokusuar në përdorimin më të madh të automatizimit, duke argumentuar se Twitter kishte gabuar në të kaluarën duke shpenzuar më shumë kohë dhe punë intensive në shqyrtimin njerëzor të përmbajtjes së postuar.

“Ai e shtyu ekipin të ndërmerrte më shumë rreziqe, të lëvizte shpejt, të siguronte platformën”, tha Irwin.

Për sigurinë e fëmijëve, Irwin tha se Twitter ka lëvizur për të hequr automatikisht tweet-et e raportuara nga njerëz të besuar me përvojë në raportimin e saktë të postimeve të dëmshme.

Twitter gjithashtu po kufizon në mënyrë më agresive hashtags dhe rezultatet e kërkimit të prirur ndaj abuzimit në fusha duke përfshirë shfrytëzimin e fëmijëve, pavarësisht nga ndikimet e mundshme në “përdorimin beninj” të këtyre termave, tha ajo.

“Gjëja më e madhe që ka ndryshuar është se ekipi është plotësisht i stërvitur për të lëvizur shpejt dhe për të qenë sa më agresiv të jetë e mundur”, tha Irwin.

Komentet e saj vijnë pasi studiuesit raportuan një rritje të gjuhës së urrejtjes në rrjetin social dhe pasi Musk njoftoi një amnisti për llogaritë e pezulluara nën udhëheqjen e mëparshme të kompanisë që nuk shkelën ligjin dhe nuk u përfshinë në “spam flagrante”.

Kompania është përballur me pyetje të mprehta në lidhje me aftësinë dhe gatishmërinë e saj për të moderuar përmbajtje të dëmshme dhe të paligjshme pasi Musk pushoi gjysmën e stafit të Twitter dhe lëshoi ​​një ultimatum për të punuar me orë të gjata, duke rezultuar në humbjen e qindra punonjësve të tjerë.

LEXO EDHE:

Back to top button