Musk zhvendosi selinë e Neuralink nga Delaware në Nevada dhe dërgoi një mesazh të ashpër

Kompania amerikane e neuroteknologjisë e miliarderit Elon Musk, Neuralink, ka zhvendosur selinë e saj të korporatës nga Delaware në Nevada pasi një gjykatës në Delaware hodhi poshtë një marrëveshje prej 55.8 miliardë dollarësh.

Kompania amerikane e neuroteknologjisë së miliarderit Elon Musk, Neuralink, e zhvendosi selinë e saj të korporatës nga Delaware në Nevada pasi një gjykatës i Delaware hodhi poshtë një marrëveshje për të paguar Musk 55.8 miliardë dollarë nga marrëveshja e tij me Tesla-n e vitit 2018.

“Asnjëherë mos e keni selinë e korporatës tuaj në shtetin e Delaware. Unë rekomandoj Nevadën ose Teksasin, nëse doni që aksionarët të vendosin”, shkroi Musk në platformën X (Twitter).

Ekspertët ligjorë thonë se shumica e korporatave kanë selinë në Delaware sepse ligjet e atij shteti favorizojnë korporatat, raporton AP.

“Delaware është miqësor me menaxhimin e korporatave, jo me aksionarët,” thotë profesori i biznesit dhe drejtësisë në Universitetin e Miçiganit.

Në fund të janarit, kancelarja e Delaware Kathleen St.

Në vendimin e saj, ajo e quajti paketën “mundësinë më të madhe të mundshme të kompensimit të parë ndonjëherë në tregjet publike me disa shkallë të përmasave”.

McCormick zbuloi se bordit të Teslës i mungon pavarësia nga Musk.

Avokatët e tij thanë se paketa duhej të qëndronte në formën e saj origjinale për t’i dhënë Musk një nxitje për të mos u larguar, një argument që nuk u pranua në gjykatë.

LEXO EDHE:

Back to top button