Sidoqoftë, versioni i ardhshëm i sistemit operativ Windows do të fokusohet në inteligjencën artificiale

Sidoqoftë, versioni i ardhshëm i sistemit operativ Windows do të fokusohet në inteligjencën artificiale

Microsoft ka konfirmuar zyrtarisht se përditësimi tjetër i madh për Windows OS do të jetë versioni 24H2 i Windows 11, me fokus në inteligjencën artificiale. Ky konfirmim nga teksti i fundit në blogun e Windows Insider mohoi spekulimet e mëparshme për ardhjen e Windows 12 në gjysmën e dytë të 2024.

Sipas planit të përshkruar nga Microsoft për këtë vit, theksi do të jetë në përditësimet masive për Windows 11, me përpjekje të konsiderueshme për të integruar inteligjencën artificiale në të gjithë sistemin operativ. Janë këto përpjekje të lidhura me AI që kanë ndezur thashethemet se të gjitha risitë e reja do të përfshihen në një version krejtësisht të ri të sistemit operativ, në vend që të shtohen në Windows 11.

Kjo strategji të kujton qasjen e mëparshme të Microsoft me Windows 11, i cili ishte i fshehur në Windows 10, i quajtur “Sun Valley”, përpara se të zbulohej zyrtarisht në fund të 2021. Tani e dimë që nuk do të jetë kështu. Postimi i fundit i blogut të Windows Insider thotë se të gjitha ndërtimet duke filluar me numrin 26 në kanalet e provës Canary dhe DevChannels tani do të identifikohen si Windows 11 ndërtimet 24H2. 4.

Ky përditësim pritet të jetë shumë i madh dhe të integrojë AI në të gjithë sistemin operativ, duke përfituar nga “njësitë e përpunimit nervor” (NPU) të reja të përshpejtuara nga hardueri që gjenden në të gjithë kompjuterët e rinj me AI të lëshuar në fillim të këtij viti.

Ndërsa ky është konfirmim se nuk ka Windows OS 12 në planet për vitin 2024, Microsoft po mban të hapur mundësinë e lansimit të një versioni të ri në të ardhmen. Windows 11 është ende duke luftuar për të fituar tërheqje me përdoruesit dhe nuk është ende aq popullor sa Windows 10, kështu që hedhja e një sistemi të tretë operativ në përzierje do të copëtojë më tej bazën e përdoruesve të platformës.

LEXO EDHE:

Back to top button