Naumovski: Ekonomia maqedonase nën rrezikun indirekt të asaj gjermane

Naumovski: Ekonomia maqedonase nën rrezikun indirekt të asaj gjermane

Sinisha Naumovski, nga Akademia Bankare, në emisionin e sontëm “Magazin a Ekonomike” në Alsat nënvizoi se ekonomia maqedonase mund të jetë nën një kërcënim indirekt nga ajo gjermane, e cila sipas parashikimeve të FMN-së, vitin 2023 do ta filloj me shkallë prej -0,5, shkruan Alsat.

“Ajo që ne, si ekonomi e cila është e varur nga ajo gjermane dhe e cila realizon suficit vetëm në atë shtet, duhet të na brengos, sepse ndoshta rreziqet tek ne do të jenë indirekt, përmes ekonomisë gjermane. Projeksionet e FMN-së janë se ajo do të hyjë në vitin 2023 me shkallë 0,5”, tha Naumovski. /Alsat.mk

LEXO EDHE:

Back to top button