Nëse i keni këto aplikacione në telefonin tuaj, fshijini menjëherë

Nëse i keni këto aplikacione në telefonin tuaj, fshijini menjëherë

Një studim i fundit nga studiuesit e McAfee zbuloi se më shumë se 60 aplikacione ishin të infektuara me virusin Goldoson.

Disa aplikacione janë instaluar më shumë se një milion herë, kryesisht aplikacione nga Koreja e Jugut. Zhvilluesit e këtyre aplikacioneve dyshohet se kanë shtuar aksidentalisht malware në aplikacione.

Duke folur për vetë Goldoson, studiuesit e McAfee vunë në dukje se ky malware mund të mbledhë një listë të aplikacioneve të instaluara në pajisjen tuaj dhe emrat e pajisjeve të sinkronizuara dhe të lidhura përmes Bluetooth, GPS ose Wi-Fi.

Ky proces i mbledhjes së të dhënave fillon çdo dy ditë. Pas kësaj, ata do të synojnë një lloj mashtrimi të përdoruesit.

Ashtu si përdoruesit përfundimtarë, zhvilluesit preken në të njëjtën mënyrë. Sipas raportit, nëse ndodh që t’i keni në telefonin tuaj, fshini sa më shpejt aplikacionet e mëposhtme:

 • L.POINT with L.PAY
 • Swipe Brick Breaker
 • Money Manager Expense & Budget
 • TMAP
 • Lotte Cinema
 • Genie Music
 • Cultureland version
 • GOM Player
 • Megabox
 • LIVE Score Real-Time score
 • Pikicast
 • Compass 9: Smart Compass
 • GOM Audio – Music, Sync lyrics
 • TV – All About Video
 • Guninday
 • Item mania
 • LOTTE WORLD Magicpass
 • Bounce Brick Breaker
 • InfiniteSlice Infinite Slice
 • Norae bang
 • SomNote – Beautiful note app
 • Korea Subway Info: Metroid
 • GoodTVBible
 • Happy Mobile Happy Screen
 • UBhind: Mobile Tracker Manager
 • Mafu Driving Free
 • Girl singer WorldCup
 • FSP Mobile
 • Audio Recorder
 • Catmera
 • Cultureland Plus
 • Simple Air
 • Lotteworld Seoul Sky
 • Snake Ball Lover
 • Play Geto
 • Memory Memo
 • PB Stream
 • Money Manager (Remove Ads)
 • Inssaticon – Cute Emoticons
 • ECloud
 • SCinema
 • Ticket Office
 • Lotteworld Aquarium
 • Lotteworld Water Park
 • T map for KT, LGU
 • Random number
 • AOG Loader
 • GOM Audio Plus – Music, Sync
 • Swipe Brick Breaker
 • Safe Home
 • Chuncheon
 • Fantaholic
 • Cinecube
 • TNT
 • Bestcare Health
 • InfinitySolitaire
 • New Safe
 • Cashnote
 • TDI News
 • Eyesting
 • TingSearch
 • Krieshachu Fantastic
 • Yeonhagoogokka

LEXO EDHE:

Back to top button