Nëse NQP është gjaku i Shkupit, cila është mpiksja?

Shkupi sot për herë të parë në historinë e kryeqytetit nuk ka transport publik dhe shkak janë konfliktet politike.

Pasi sindikatat e Ndërmarrjes së Transportit Publik “Shkupi” dje njoftuan se nga ora 4:30 e mëngjesit nuk do të qarkullojnë autobusët , ” rrjedhja e gjakut në Shkup” zyrtarisht është ndërprerë.

A do të thotë kjo se ne po humbasim pacientin? Apo ka thjesht një mpiksje gjaku që ai nuk mund ta heqë qafe dhe po e pengon të funksionojë?

Problemi me pagat e papaguara të punëtorëve të JSP-së dje ishte edhe temë e seancës së jashtëzakonshme të Këshillit të Qytetit të Shkupit, ku në orët e vona të pasdites u miratua një iniciativë, e cila kërkoi nga kryetari i Qytetit të Shkupit që të të paraqesë një vendim për rishpërndarjen e mjeteve për pagesën e pagave. Sindikatat thanë se kryetarja Danela Arsovska është dashur ta merr vendimin dje , sepse, sipas tyre, e premtja është shumë vonë. Seanca e radhës e Këshillit është caktuar për sot në orën 14, por ka mundësi që sot të thirret një seancë e jashtëzakonshme e Këshillit Bashkiak nëse vendimi jepet.

Dhe ndërsa luftimet politike dhe loja e kotësive vazhdojnë, Shkupianët që varen nga transporti i qytetit janë të paralizuar, të zemëruar dhe të pafuqishëm – ku mund ta drejtojnë më shpejt pakënaqësinë e tyre?

Sfera e Twitter-it, e cila mund të quhet “Maqedonia në miniaturë”, ka shumë për të thënë për këtë temë – nga dënimet në të gjitha drejtimet, te empatia me punonjësit e JSP-së dhe kujtimet se ndalimi i transportit publik do të thotë gjithashtu se mijëra njerëz nuk munden. shkoni në punë, për të thënë të paktën.

URL

LEXO EDHE:

Back to top button