Nga viti 2022, tatim trefish më i lartë për apartamentet që përdoren për pushime

Me aktet nënligjore do të rregullojnë nëse pronarët e shtëpive të pushimit, që përdoren herë pas here, do të tatohen trefish më shumë, por tashmë është e qartë se pronarët e apartamenteve, p.sh. në Ohër, të cilin e përdorin vetëm për pushime verore, do të paguajë tre herë më shumë tatim të pronës, tha në emisionin “Magazina Ekonomike” në Alsat, zëvendës ministri i financave, Dimitar Kovaçevski.

Me akte nënligjore do të përkufizohet trajtimi i uikend shtëpive, sepse ato janë të vendosura në zona të veçanta rurale, por nëse dikush ka disa apartamente, në komuna të ndryshme dhe nëse nuk dëshiron të fitojë të ardhura me to, dhe qëllimi i këtij ligji është të vendosë në funksion ekonomik, ai do të paguajë tre herë më shumë tatim të pronës nëse nuk është aktiv për më shumë se 6 muaj”, tha Kovaçevski.

LEXO EDHE:

Back to top button