Një artist nga Nju Jorku krijon dizajne të lezetshme retro me ndihmën e inteligjencës artificiale

Artisti me bazë në Nju Jork pas llogarisë në Instagram “An Improbable Future” krijon dizajne të jashtëzakonshme retro-futuriste duke përdorur inteligjencën artificiale.

Ai është i fokusuar në dizajnin industrial dhe të transportit dhe përdor programin Midjourney AI për punët e tij.

Ky program, si shumica e programeve të njohura të AI, funksionon në bazë të konvertimit të tekstit në imazh dhe veprat që krijon të kujtojnë atmosferën në filmin “Back To The Future”.

Artisti gjithashtu shet printime dixhitale për 1 deri në 5 dollarë. Pothuajse 130,000 njerëz e ndjekin atë në Instagram, dhe dizajnet janë vërtet mahnitëse.

Aplikacionet e inteligjencës artificiale që, bazuar në parametrat e vendosur, krijojnë fotografi dhe vepra të tjera të artit plotësisht në mënyrë të pavarur, kanë qenë një hit për disa kohë dhe po arrijnë edhe rezultate në treg. Një portret i Edmond de Bellamy, një figurë historike tërësisht imagjinare, u shit për 432,500 dollarë në 2019.

 

 

LEXO EDHE:

Back to top button