Një ekspert nga Harvardi pohon se të gjithë ata që janë të pakënaqur me punën e tyre po bëjnë një gabim

Arritja e një qëllimi të gjatë të karrierës, si një pagë dukshëm më e lartë ose një promovim i madh, mund të veprojë si një zgjidhje për kënaqësinë totale të punës.

Megjithatë, ka shumë mundësi që edhe pas arritjes së një qëllimi të tillë, të ndiheni bosh, të mërzitur apo të paplotësuar. Profesori i Shkollës së Biznesit të Harvardit, Joseph Fuller, tha për CNBC se kjo është një ndjenjë normale. Sipas tij, karriera jonë rrallë i përmbush pritshmëritë që kemi prej tyre.

Ai vuri në dukje se e njëjta logjikë vlen për çdo synim karriere që keni. Domethënë, nëse keni, siç tha ai, pritshmëri jorealiste se një promovim ose ndryshim i punës do t’ju zgjidhë të gjitha problemet ose do të jetë pikërisht ashtu siç e keni menduar, mund të jeni duke e vendosur veten për dështim.

Ai paralajmëroi se gabimet e zakonshme në karrierë mund të çojnë në djegie dhe pakënaqësi. Ai theksoi se këto gabime janë rezultat i pandershmërisë në përcaktimin e prioriteteve dhe kompromise që bëni në punë.

“Kjo është këshilla që unë u jap studentëve të mi gjatë gjithë kohës – njerëzit që janë më të pakënaqur në karrierën e tyre janë ata që nuk kanë qenë të sinqertë me veten e tyre për qëllimet që duan të kenë përparësi në karrierën e tyre dhe për atë që ata janë të gatshëm të bëjnë. sakrifikoni për t’i arritur ato”, theksoi Fuller.

Për shembull, nëse pushimi i fundjavave dhe mbajtja e një ekuilibri punë-jetë është e rëndësishme për ju, mund të mos dëshironi të merrni një punë që kërkon 80 deri në 100 orë punë në javë, edhe nëse është një punë e paguar mirë dhe/ose punë me pozitë të mirë.

Asnjë punë nuk është e përsosur, por secila duhet të merret parasysh përpara se të pranohet. Kjo është arsyeja pse Fuller sugjeroi të pyesni për kulturën e kompanisë, si ajo mbështet zhvillimin profesional, u përgjigjet sfidave, etj. Siç thekson ai, gjetja e punës që ju jep një ndjenjë kontrolli dhe emocioni mund t’ju ndihmojë të qëndroni të motivuar dhe të parandaloni djegien.

Një tjetër truk për të arritur kënaqësinë në karrierë është të sillni vlerat tuaja thelbësore në aktivitetet tuaja të përditshme të punës dhe t’ua komunikoni ato vlera eprorëve tuaj, raporton CNBC.

LEXO EDHE:

Back to top button